Sociale onderneming

Eén van mijn grotere projecten is de Zwolse Raakvlak Academie. Ook dit begon met een idee, dat wel een kerngedachte maar nog geen vorm of vaste grond onder de voeten had. Inmiddels is dat idee uitgegroeid tot een complete organisatie die niet meer weg te denken is in het Zwolse landschap.

Het idee

We wilden muzikanten die buiten de boot vallen (om welke reden dan ook) een podium / muziekgroep bieden waar ze voor langere tijd iets aan hebben. De aanleiding hiervoor was een ander muzikaal project waar we aan meewerkten. Voor een grote groep daarvan was één jaarlijkse show voldoende bevredigend. Er bleef echter een groep mensen over voor wie dit niet voldoende was: na het optreden kwam er een ‘zwart gat’ zonder muziek.

De uitwerking

Vanuit dit idee ontstond Raakvlak Academie: talentontwikkeling voor muzikale mensen die niet ‘gewoon’ mee kunnen doen. Inmiddels begeleiden we 20 tot 30 mensen op weg naar ‘wel meedoen’. Ik ben artistiek leider en samen met Arnold Fransen verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, marketing, fondsenwerving en groei van de organisatie.

Bekijk hier de website van Raakvlak