Platform voor duurzaam vmbo en praktijkonderwijs

De initiatiefnemers van dit platform zijn Stichting Ik CircuLEER en Coöperatie Leren voor morgen. Zij willen in kaart brengen hoe duurzaam onderwijs vormt krijgt in het beroepsgerichte vmbo en praktijkonderwijs, door praktijkverhalen te delen over wat waar werkt, en met wie. Ik benader docenten en scholen, interview hen en maak er verhalen voor het platform. Ook bouwen we via social media onze ‘community’ van duurzame docenten steeds meer uit.

Het idee

De initiatiefnemers merkten dat docenten niet altijd weten waar zij materiaal, lesideeën vandaan kunnen halen. Het idee was een netwerk en een ‘wegwijzer’ op te bouwen voor duurzaamheid en circulariteit, waarin professionals elkaar weten te vinden. Het platform wil de ervaringen laten rondgaan, delen, zodat niet iedere docent opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. De website was al klaar, er was alleen nog weinig vulling.

De uitvoering

Inmiddels staan er 30 aansprekende praktijkverhalen op het platform. Uit de groep docenten die heeft meegewerkt is een enthousiaste groep ontstaan met wie we regelmatig contact hebben. Het plan is nog meer met hen samen te gaan doen zodat we de ‘community’ verder kunnen uitbouwen. Uiteraard komen er ook nóg meer mooie enthousiaste verhalen op de website.

Bekijk hier het platform