Selecteer een pagina

Hoe krijg ik de verandering bij mijn mensen tussen de oren?

Een veel gehoorde kreet van leidinggevenden en managers die in een lekkere vaart vooruit willen. Maar ja, de medewerkers bewegen in een ander tempo. Helaas bewegen ze soms ook een andere kant op. Dat wordt dan vaak ‘weerstand’ genoemd. Neem één ding van ons aan. Als je daarop gefocust bent, dan ga je meer weerstand zien. Wat je aandacht geeft, groeit.

Het is dus handiger om je te focussen op hoe je medewerkers op zo’n manier beïnvloedt dat de verandering snel tussen hun oren zit. Daarin heeft ‘storytelling’ een bewezen waarde. Medewerkers kunnen zich verhouden tot een verhaal; de verandering krijgt werkelijk ‘betekenis’ voor ze. Daarna is het een kleine stap om ze te betrekken en ze een rol te geven in het implementeren van veranderingen.

Klinkt dit als muziek in de oren? Boek dan snel de workshop: de waarde van storytelling in werk

Onderwerpen

In deze workshop krijg je inzicht in onderwerpen die je kunt gebruiken voor een verhaal. Je begrijpt wat storytelling in het brein van de luisteraar doet en waarom het zo goed werkt. Verder maak je kennis met elementaire verhaaltechnieken. Natuurlijk ga je ook actief aan de slag met verteltechnieken.

Onze aanpak

Onze aanpak kenmerkt zich door de combinatie van praktijk en theorie. We helpen je op weg met theoretische kennis, maar ontdekken, ervaren en oefenen staan voorop. Dat zorgt ervoor dat je de workshop met concrete resultaten afsluit.

Wat heb je na de workshop ‘de waarde van storytelling in werk’ bereikt?

Je hebt

  • kennis en inzicht in waarom storytelling zoveel waarde heeft.
  • geïnventariseerd welke onderwerpen in jouw werk zich lenen voor storytelling.
  • inzicht in waarom verhalen zo goed werken en een abstracte power geen zoden aan de dijk zet.
  • kennis over de ingrediënten die een verhaal een goed verhaal maken.
  • helder hoe je kunt werken aan de verbetering van je verteltechnieken.

Voor wie?

Iedereen die leiding geeft en medewerkers wil meekrijgen en bijna alles al heeft geprobeerd. En voor degenen die een goede storyteller willen zijn.

De trainers

De eendaagse wordt gegeven door Paola Pisu van Ombra della Terra en Annemiek van Bussel van Laat jouw idee werken. Paola is ervaren manager/trainer/coach. Annemiek deed ruime ervaring als zangeres/theatermaakster en in managementfuncties. Samen beschikken zij over een rijk gevulde theoretische en praktische gereedschapskist en laten zij iedere workshop swingen.

Workshop en Locatie

De workshop de ‘waarde van storytelling in werk’ kan in-company of on-site plaatsvinden. Dat stemmen we in overleg met elkaar af.

Neem contact op voor meer informatie of als je deze workshop wilt boeken.