Leergang voor schoolleiders

Scholen die met leegloop geconfronteerd worden, worstelen vaak met de manier waarop zij zich kunnen onderscheiden. Het lijkt soms of dit alleen kan met mooie speelplaatsen, i-pads of super avontuurlijke activiteiten. Terwijl de echte waarde al in de school zit, maar alleen nog onvoldoende bekend is in de wijk, het dorp of de stad. Samen met Jan Klein van MijnID.nu maakte ik een leergang rondom identiteit. Daarmee helpen we de schoolleider om samen met het team en de omgeving de school op de kaart te zetten.

Het idee

Schoolleiders begeleiden om de identiteit van de school helder te krijgen en op de kaart te zetten.,

De uitwerking

Een leergang die in kleine en uitgebreide variant uit te voeren is. Scholen kunnen ervoor kiezen onderdelen zelf uit te voeren of aan ons uit te besteden. Hierdoor is het programma voor iedereen haalbaar en betaalbaar.

Het is een complete cursus die de unieke betekenis van de school, van binnen naar buiten brengt. Zodat niet de omgeving het imago van de school invult, maar de school zelf! En waardoor niet de krimp maar juist de groei vat op je school krijgt.

De profilering van je school begint zodra jij je aanmeldt, of liever, eigenlijk nu al. Want bij het lezen van deze tekst vraag je je waarschijnlijk al af: hoe zit dat bij mijn school? En aan het eind weet je nog beter hoe je jouw school presenteert. Daar oefenen we mee in de cursus zelf, met een presentatie aan de andere schoolleiders die de cursus volgen.

Deze cursus levert een certificaat op voor herregistratie bij het schoolleidersregister.

website mijnid.nu