Creativiteit binnen kaders

Een bekende uitspraak van de nachtburgemeester van Rotterdam Jules Deelder luidt: ‘Buiten de kaders denken; daar is geen kunst aan!’

Het geeft direct aan dat je bij brainstorming binnen ‘een structuur ‘op zoek gaat naar creatieve oplossingen en ideeën. Je bent creatief binnen de beperkingen van de opdracht, de afdeling, het project of de mogelijkheden van de organisatie waar je werkt.

Spelregels en methoden

Je maakt kennis met de spelregels en diverse methoden van Brainstormen. Wat is de beste groepssamenstelling om met divergeren (= het verzamelen van ideeën) aan de slag te gaan? Wat is de belangrijke functie van een warming up als je gaat brainstormen? Welke ruimte is ideaal en hoe is deze aangekleed?

Jouw of jullie vraag en casuïstiek vormt daarna het middelpunt. Je wordt je bewust van technieken die veel output opleveren. Je realiseert je vooral: ‘geen enkel idee is gek!’ Lees onze blog er maar eens op na.

Wat het oplevert

Na de workshop ….

  • heb je inzicht in de voorwaarden die nodig zijn voor een goede brainstorm.
  • ken je diverse technieken om de brainstorm mee te verlevendigen en afwisselend te maken.
  • weet je welke samenstelling nodig is om goed te kunnen divergeren en welk menstype daarna uitermate geschikt is (als aanvulling op de groep/het team) om goed te convergeren en heldere beslissingen te nemen.
  • weet je welke methodes je kunt hanteren als individu en welke uitermate geschikt zijn om in een groter verband te hanteren.

Voor wie?

Organisaties die brainstormtechnieken willen introduceren. Voor groepen of teams die meer willen weten over effectief brainstormen, dit intensief willen ervaren en ideeën voor een vraagstuk nodig hebben.

In-company

Onze workshops en trainingen zijn maatwerk, omdat jouw werkpraktijk en vraagstukken er onderdeel van zijn. Na een kennismaking, waarin we vragen naar de leerbehoefte en jullie brainstormvraag, sturen we een plan van aanpak op maat.

De workshop Brainstorm Bootcamp vindt in-company plaats of op een locatie die in overleg vastgesteld wordt. Neem contact op als je belangstelling hebt, meer informatie wilt of een specifieke vraag wilt voorleggen.

De trainers

Deze workshop wordt gegeven door Paola Pisu van Ombra delle Terra en Annemiek van Bussel van Laat jouw idee werken. Paola is ervaren coach en trainer, Annemiek deed ruime ervaring op in managementfuncties en als zangeres/theatermaakster.  Samen beschikken zij over een rijk gevulde theoretische en praktische gereedschapkist en laten zij iedere workshop swingen.