Alle dagen online werken is nogal wat, hoor ik veel mensen zeggen. Ze zijn ofwel moe en futloos, of hebben hun dagen anders ingedeeld waardoor er meer tijd vrijkomt om buiten te zijn en elders energie op te doen.

Lastig wanneer je bedenkt dat thuiswerken en online vergaderen een blijvertje zal zijn…

Tijd dus om na te gaan hoe online werken leuker, efficiënter en succesvoller kan zijn.

Werken. Samen.

“Samenwerken is een werkwoord”, hoor ik vaak om me heen.  Maar soms lijkt het er meer op dat we vooral samen praten, online, en het werken in onze vrije tijd moeten doen. Spreek je samen af om steevast een kwartier of half uur tussen vergaderingen te plannen, dan creër je vanzelf tijd om even op adem te komen of aan je acties te beginnen.

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder

Allicht is dat waar, maar samen verder komen gaat niet vanzelf. Ook online dus niet. Werk je met een vast team, dan is het zaak goed inzicht te hebben in elkaars rollen en kwaliteiten. Om tot succes te komen heb je daarnaast ook nog goede communicatie, een complete en kloppende taakverdeling en glasheldere verwachtingen over en weer nodig. De leidinggevende faciliteert dit proces – ook de uitloop na de vergadering voor collega’s en voor zichzelf. Zo zorg je ervoor dat je samen echt verder komt en niet in je eentje uitgeput raakt.

Tips en tricks om snel prettiger te werken

Oké – één ‘gratis en voor niets tip’ heb je al van me gehad: plan altijd tijd tussen vergaderingen in voor jezelf. Nog een extra gratis tip dan, bij deze. Je aloude vergadering, waarin je één tot misschien wel drie uur bij elkaar ging zitten, bestaat niet meer. Je kunt niet simpelweg de ontmoeting in levende lijve inwisselen voor het online aflopen van de agenda. Dat houd je misschien wel even vol, maar je merkt vast zelf ook al dat dit niet meer volstaat. Hoe het dan wel moet? Iemand zal de vergadering gedegen moeten voorbereiden, meer dan in het verleden het geval was. Daarbij denk je ook na over interactie, over werkvormen. Wie bereidt welk onderwerp voor, wie voert het woord?

Ja maar bij ons …

Natuurlijk is het in elke organisatie anders. Daarom heb ik samen met trainer/coach Paola Pisu een workshop ontwikkeld die op maat aanpasbaar is op jouw situatie.  Deze online workshop “Succesvol samenwerken vanuit huis” kunnen we ook aan jouw team geven. Om het goed aan te laten sluiten bij de zaken waar jij tegenaan loopt starten we altijd met een intakegesprek.

Nieuwsgierig?

Vraag informatie aan via annemiek@laatjouwideewerken.nl en wie weet geven we jou straks deze inspirerende online workshop!