Selecteer een pagina

Foto’s en visualisaties hebben een sterker impact op je publiek dan het geschreven woord of een abstracte power point. Dit komt, omdat mentaal gezien, beelden sterker verweven zijn met onze herinnering. We onthouden beelden simpelweg beter.

Vandaar dat het werken met beelden in werksituaties processen versnellen.

Voor het visualiseren van een roadmap, voor welke onderwerp dan maar ook, gebruik je visual thinking. Dat helpt bijvoorbeeld om verwachtingen binnen een afdeling of teams te managen. Het versnelt besluitvorming. Je kunt het inzetten om mensen actief te betrekken bij het vormgeven van verandering. Sowieso kun je het inzetten om welke toekomstige stap dan ook uit te tekenen. Het innovatievermogen en de acceptatie van innovatie nemen toe.

Jullie vraag of onderwerp vormt het centrum van de workshop Visualiseer je Roadmap.

Onderwerpen

In deze workshop krijgen de deelnemers eerst een klein beetje theorie aangereikt en daarna oefenen we met tekenen. Daardoor valt de schroom om te tekenen weg. Vervolgens gaan we aan de slag met brainstormoefeningen die het voorstadium zijn voor het maken van de roadmap. Daarna tekenen we de roadmap. De uitkomsten en afspraken die daaruit voortvloeien worden besproken en vastgelegd.

Onze aanpak

In deze workshop ga je echt aan het werk; de nadruk ligt op ‘doen’! Theorie en uitleg zijn tot een minimum beperkt. De trainers begeleiden het proces, zodat uitkomsten gegarandeerd zijn.

Wat heb je na de workshop ‘Visualiseer je Roadmap’ bereikt?

Deelnemers

  • leren hoe beelden teksten kunnen versterken door te visualiseren/tekenen.
    weten welke (teken)aspecten een roadmap versterken.
  • worden zich bewust van hoe ze medewerkers betrekken bij processen door gebruik van een visuele roadmap (visual storytelling of samen de implementatie roadmap tekenen).
  • leren werken met beelden en metaforen voor meer impact!
  • zijn zich bewust van de onderwerpen waarvoor ze deze techniek in kunnen zetten.

Voor wie?

Iedereen binnen organisaties die via visualisatie meer impact wil hebben. Organisaties die met een groep of team aan de slag willen met het maken van een roadmap voor een specifiek doel.

De trainers

De workshop wordt gegeven door Paola Pisu van Ombra della Terra en Annemiek van Bussel van Laat jouw idee werken. Paola is ervaren manager/trainer/coach. Annemiek deed ruime ervaring als zangeres/theatermaakster en in managementfuncties. Samen beschikken zij over een rijk gevulde theoretische en praktische gereedschapskist en laten zij iedere workshop swingen.

Workshop en Locatie

De workshop de ‘waarde van storytelling in werk’ kan in-company of on-site plaatsvinden. Dat stemmen we in overleg met elkaar af.  Neem contact op voor meer informatie of als je deze workshop wilt boeken.